Politika privatnosti




Ovom stranicom upravlja Rebeo doo Beograd (u daljem tekstu “RE/MAX Srbija” ili “mi”). Ova politika privatnosti opisuje način na koji prikupljamo i obrađujemo vaše lične podatke ponašajući se kao kontrolor podataka u vezi sa ovom web stranicom ili sa drugim uslugama koje vam pružamo kao krajnjem korisniku.

1. Vaši lični podaci

Tokom vaše posete ovoj web stranici, automatski ćemo prikupiti sledeće lične podatke o vama:

  • Informacije o stranicama koje ste posetili na ovoj web stranici;
  • Datum i vreme vaše posete,
  • Vašu IP adresu,
  • Vaš web pretraživač,
  • Web stranicu (URL) koji ste posetili pre posete ovoj web stranici i
  • Određene kolačiće (pogledajte pasus 2.1 ispod).

Pored toga, prikupićemo sve podatke koje nam pošaljete prilikom korišćenja ove web stranice.

Dobijamo određene dodatne lične podatke od drugih članova RE/MAX franšizne mreže. Lični podaci koje obrađujemo u ovom kontekstu su:

  • Vaše ime;
  • Vaša adresa;
  • Vaš broj telefona;
  • Vaša email adresa;
  • Oglasi i podaci o povezanim oglasima i
  • Podaci o pojedinačnim transakcijama u vezi sa nekretninama.

U slučajevima kada tražimo od vas da date bilo kakve lične podatke, nemate obaveze da to učinite, ali ako to ne učinite, nećete biti u mogućnosti da koristite sve funkcije naše web stranice ili da koristite naše usluge u vezi sa nekretninama uopšte.

U slučaju da svoje podatke date našim franšiznim agencijama za nekretnine i agentima, molimo vas da pročitate našu Izjavu o zaštiti podataka.

2. Kolačići, Google analitika, Facebook i AddThis dodaci

2.1.Kolačići

Ova web stranica koristi takozvane kolačiće. Kolačić je mali dokument koji može da bude instaliran na vašem računaru kada posetite web stranicu. Kolačići se generalno koriste kako bi pružili posetiocima stranice dodatne funkcionalnosti na web stranici. Na primer, mogu biti kreirani kako bi pratili vašu posetu i podržali navigaciju na web stranici i pomogli vam da nastavite gde ste stali i/ili da upamte vaše  preferencije i podešavanja kada ponovo posetite web stranicu. Kolačići ne mogu da pristupe, čitaju ili uređuju druge podatke na vašem računaru.

Većina kolačića koji se koriste na web stranici su takozvani sezonski kolačići. Automatski bivaju obrisani kada napustite web stranicu. Sa druge strane, uporni kolačići ostaju na vašem računaru dok god ih vi ne obrišete u vašem pretraživaču. Koristimo uporne kolačiće kako bismo vas prepoznali kada sledeći put posetite web stranicu.  

Ukoliko želite da kontrolišete kolačiće instalirane na vašem računaru, možete da uredite podešavaja na vašem pretraživaču tako da vas obavesti kada web stranica želi da instalira kolačiće ili možete da blokirate kolačiće u potpunosti. Takođe, možete da izbrišete kolačiće koji su već instalirani na vašem računaru. Za više informacija o tome kako izvršiti ove korake, pogledajte funkciju 'Pomoć' u vašem pretraživaču.

Međutim, imajte na umu da blokiranje kolačića može uticati na vaše iskustvo na mreži i/ili vas sprečiti da u potpunosti koristite sve funkcionalnosti naše web stranice.

2.2.Google analitika 

Ova web stranica koristi Google analitike, web analitike pružene od strane kompanije Google, Inc., 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, SAD (“Google”). Google analitika koristi kolačiće da nam pomogne da analiziramo kako koristite našu web stranicu. Podaci generisani kolačićima o vašoj upotrebi web stranice biće preneseni i skladišteni od strane kompanije Google na serverima u Sjedinjenim Američkim Državama. Ukoliko ova web stranica anonimizuje IP adrese, vaša IP adresa će biti skraćena od strane kompanije Google, u okviru zemalja članica EU ili druge zemlje u okviru evropske ekonomske oblasti pre nego što bude prenesena u SAD. Samo u posebnim situacijama, vaša puna IP adresa će biti prenesena na Google server u SAD i tamo skraćena. Google će koristiti ove informacije u svrhu procene vaše upotrebe web stranice, prikupljanja izveštaja o aktivnostima web stranice za operatore web stranice i pružanja drugih usluga koje se odnose na aktivnosti web stranice i korištenje interneta.  Google neće povezati vašu IP adresu sa bilo kojim podatkom koji Google poseduje. Možete sprečiti Google da prikuplja podatke (uključujući i vašu IP adresu) putem kolačića i da obrađuje te informacije tako što će preuzeti ovaj dodatak za pretraživač i instalirati ga: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Dodatne informacije u vezi sa uslovima korišćenja i privatnosti podataka možete pronaći u Uslovima korišćenja usluge Google Analitika ili na Google Analitika pregledu privatnosti. Napominjemo da je na ovoj web stranici Google analitika dopunjena sa „gat.anonimizeIp ();“ da osigura anonimno prikupljanje IP adresa (IP masking).

2.3.Facebook dodaci (Sviđa mi se - dugme)

Naše stranice integrišu dodatke društvene mreže Facebook, vođene od strane kompanije Facebook Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, California, 94025, SAD. Facebook dodaci su karakteristični po Facebook logotipu ili „Sviđa mi se“ dugmetu na našoj web stranici. Pregled Facebook dodataka možete pronaći ovde: http://developers.facebook.com/docs/plugins/.

Kada posećujete naše stranice, dodaci uspostavljaju vezu između vašeg pretraživača i Facebook servera. Na taj način Facebook dobija informaciju da ste posetili našu web stranicu koristeći vašu IP adresu. Ako kliknete na dugme „Sviđa mi se“ dok ste prijavljeni na svoj Facebook nalog, možete povezati sadržaj naših stranica na vašem Facebook profilu. Time Facebook može da poveže vašu posetu našoj web stranici sa vašim korisničkim nalogom. Ističemo da mi kao provajder ovog sajta nemamo saznanja o sadržaju prenesenih podataka ili kako ih Facebook koristi. Za više informacija, molimo pogledajte Izjavu o privatnosti Facebook-a na sledećem linku: https://www.facebook.com/policy

Ukoliko ne želite da Facebook povezuje vašu posetu našoj web stranici sa vašim Facebook profilom, molimo da se odjavite sa vašeg Facebook naloga pre nego što posetite našu web stranicu.

2.4.AddThis dodaci

Naša web stranica takođe koristi dodatke za označavanje na društvenim mrežama zvane „AddThis“, koje obezbeđuje kompanija Oracle Corporation, 500 Oracle Parkway, Redwood Shores, CA 94065 (“Oracle”). Kroz AddThis, Oracle takođe nam obezbeđuje web usluge analitike. AddThis koristi kolačiće kako bi implementirala opisane funkcionalisti. Oracle sakuplja podatke kao što su vaša IP adresa ili vaše ponašanje na našoj web stranici kako bi procenili vašu upotrebu naše web stranice i sastavili anonimne izveštaje aktivnosti na web stranici. Ove informacije će kompaniji Oracle koristiti u svrhu targetiranog oglašavanja ka vama. Kompanija Oracle može da prenese prikupljene podatke na njihove servere ili trećoj strani van Evropske unije ili evropske ekonomske oblasti.

Detaljnije informacije o kategorijama prikupljenih podataka i načinu njihovog procesuiranja možete da pogledate na linku u nastavku: http://www.addthis.com/privacy/privacy-policy.

Možete odbiti  prikupljanje podataka od strane kompanije Oracle sledeći uputstva na adresi: http://www.youronlinechoices.eu/.

3. Svrhe za koje koristimo vaše podatke

Koristićemo vaše lične podatke kako bismo vam omogućili korišćenje ove web stranice kao korisniku, generisali statistiku upotrebe, poboljšali i dalje razvijali ovu web stranicu, pružali vam usluge za nekretnine, odgovarali na vaše zahteve i poruke, slali vam naš bilten ako ste se pretplatili na njega, da vas kontaktiramo o nekretninama koje vas mogu zanimati, i da analiziramo vaše podatke u agregatnom obliku za potrebe poslovne inteligencije.

4. Pravna osnova za obradu

Pravna osnova za obradu vaših podataka će biti naš preovlađujući legitimni interes (u skladu sa članom 6 (1) (f) Uredbe o opštoj zaštiti podataka EU, „GDPR“ i članom 12 (1) (6) Zakona o zaštiti podataka u Srbiji, (Službeni glasnik RS, br. 87/2018, "ZZPL") ili preduzimanje neophodnih koraka pre sklapanja ugovora ili u svrhu izvršenja ugovora u kojem ste ugovorna strana (u skladu sa članom 6 (1) (b) GDPR i član 12, paragraf 1, paragraf 2 ZZPL).

5. Objavljivanje i prenos podataka

Koliko je to potrebno za gore navedene svrhe, prenećemo vaše lične podatke sledećim primaocima:

  • Našem franšizeru PMSCS REAL ESTATE FRANCHISING, INC., Alpenstrasse 15, Postfach 7863, CH-6302, Zug, Switzerland (RE/MAX Evropa) kao i drugim franšizerima RE/MAX Evropa i njihovim franšizerima;
  • GryphTech Inc., 2595 Skymark Avenue, Suite 206, Mississauga, Ontario, Kanada i
  • drugim franšiznim agencijama RE/MAX Srbija i njihovim agentima koji mogu da budu pronađeni na web stranici, kao i drugim pružaocima IT usluga koje koristimo.

 

Molimo imajte na umu da agenti nisu naši zaposleni, već zaposleni ili nezavisni izvođači franšiznih, nezavisnog vlasništva i nezavisno vođenih, agencija za nekretnine, dok za zaštitu podataka mi postupamo kao njihovi obrađivači.

Neki od gore pomenutih primalaca podataka, nalaze se ili obrađuju lične podatke izvan vaše zemlje. Nivo zaštite podataka u drugoj zemlji ne mora biti ekvivalentan onom u vašoj zemlji. Međutim, mi prenosimo vaše lične podatke samo u zemlje u kojima je to dozvoljeno u skladu sa ZZPL, gde je Komisija EU odlučila da imaju adekvatan nivo zaštite podataka ili preduzmamo mere da obezbedimo da svi primaoci obezbede adekvatan nivo zaštite podataka.

6. Periodi čuvanja

Zadržaćemo vaše podatke koje prikupljamo automatski kada ne posetite ovaj sajt duže od šest meseci.

Ako ste se pretplatili na naš bilten, zadržaćemo vašu email adresu sve dok se ne odjavite sa našeg biltena. Ako ste se registrovali na našoj web stranici, zadržaćemo vaše podatke sve dok vaš nalog postoji i nakon toga samo dokle god postoje zakonske obaveze da zadržimo vaše podatke ili dokle god postoje zakonske obaveze zadržavanja ili potencijalni zahtevi koji još nisu zastareli.

Štaviše, zadržaćemo vaše lične podatke koje primimo od drugih članova franšizne mreže barem do kraja vašeg poslovnog odnosa sa bilo kojim od tih članova franšizne mreže, kao i nakon toga, sve dok postoje zakonske obaveze zadržavanja ili potencijalni zahtevi koji još nisu zastareli.

7. Vaša prava i pravni lekovi

Prema važećem Zakonu o zaštiti podataka, imate prava (i) da proverite da li i koje vrste ličnih podataka imamo o vama i da im pristupite ili da zahtevate kopije takvih podataka, (ii) da zatražite ispravku, dopunu ili brisanje ličnih podataka o vama koji je netačan ili nije obrađen u skladu sa važećim zahtevima, (iii) zatražiti da ograničimo prikupljanje, obradu ili upotrebu lićnih podataka o vama, (iv) u određenim okolnostima, da uložite prigovor zbog opravdanih razloga za obradu vaših ličnih podataka, (v) u meri u kojoj se vaši podaci obrađuju na osnovu vašeg pristanka, da zatražite prenosivost podataka, (vi) da znate identitet trećih strana na koje se vaši lični podaci prenose i (vii) da date uputstva o tome kako se vaši podaci moraju obraditi nakon smrti, kada je to relevantno. U slučaju bilo kakvih pritužbi, imate i pravo da podnesete žalbu nadležnom organu za zaštitu podataka.

8. Kontaktirajte nas

Možete nas kontaktirati:

Rebeo d.o.o. Beograd

Vladete Kovačevića 14

[email protected]

+381112653423